Privileged User Security

Beperk de macht van de systeembeheerder

Niet iedereen mag overal bij komen, zeker niet als het om externen gaat. Voor IT is dat vaak lastig te realiseren omdat de werkzaamheden van systeembeheerders en andere personen met uitgebreide rechten vaak vereisen dat ze diepgaande toegang krijgen tot systemen of informatie. Bovendien zijn dergelijke eigen of ingehuurde, geprivilegieerde gebruikers vaak doelwit van cybercriminals omdat ze zoveel rechten hebben.

Privileged accounts vormen het grootste beveiligingsrisico dat een organisatie vandaag de dag loopt. Een gehackt account geeft de aanvaller volledige controle over de IT-infrastructuur van een organisatie. Hij of zij kan security controls uitschakelen, vertrouwelijke informatie stelen, financiële fraude plegen en operaties verstoren.

Met behulp van ‘digitale kluissoftware’ wordt gevoelige informatie, zoals inloggegevens voor admin-accounts van bedrijfskritische bedrijfsapplicaties, veilig opgeslagen en op een gecontroleerde manier beschikbaar gesteld.

Dit gaat zo ver dat het niet alleen inzichtelijk is welke handelingen mensen uitvoeren, maar dat ook gefilmd wordt wat beheerders te zien krijgen tijdens deze handelingen. Heeft men  bijvoorbeeld alleen het beginscherm gezien, of is er doorgeklikt of -gescrold om verder te lezen.

Op deze manier dwingen we strikte policies af en monitoren we of ze ook echt worden nagekomen.

Juist de Privileged User moet goed worden gemanaged

Hier kunt u op rekenen

  • Cruciale inloggegevens zijn veilig en worden gecontroleerd vrijgegeven
  • Scheiding van verantwoordelijkheden
  • Monitoren van gedrag
  • Goede balans tussen gebruiksgemak en beveiliging
  • Compliance

TECHNOLOGY PARTNER

Zijn uw systeembeheerders onder controle? Vraag een intake aan!


Schrijf mij in voor de nieuwsbrief