Dark Web Monitoring

Een kijkje in de onderwereld

Cybercriminelen zijn net mensen. Ze delen tips en trucs, verhandelen informatie en tools, scheppen op en werken samen. Alleen doen ze dat in verborgenheid. Het zogeheten Dark Web, dat deel van het internet waar een normaal mens niets te zoeken heeft, is hun dagelijkse leefomgeving. Het Dark Web vormt een afspiegeling van het gewone internet, inclusief marktplaatsen, chat-rooms, collaboration sites en webshops.

Door te kijken wat daar gebeurt, kun je zien welke aanvalsrisico’s een bedrijf loopt. Worden de IP-adressen van het bedrijf gedeeld? Circuleren de e-mailadressen van het topmanagement? Zijn de firewall-configuraties of de IT-blauwdrukken in omloop? Een eenvoudige online search op basis van een aantal trefwoorden geeft – vaak schokkend – inzicht. Inzicht waarmee verdedigingsmaatregelen kunnen worden genomen of dat de aanleiding kan zijn voor bewustmakingscampagnes onder het personeel.

Threat hunting, het op zoek gaan naar dreigingen, is ook een kwestie van veldwerk. Mensen actief hebben in beruchte landen die daar de hacker communities infiltreren om na te gaan wat er speelt en om eventuele aanvallen te verstoren.

Kahuna helpt u vinger aan de pols te houden over de risico’s en dreigingen vanuit het Dark Web. De inzichten leiden tot versterking en verbetering van uw security-beleid.

U gaat anders denken over security als u eenmaal weet wat er in de krochten van het internet over u bekend is

Hier kunt u op rekenen

  • Actieve Threat Hunting
  • Inzicht in uw exposure op het Dark Web en de reële dreigingen die daarvan uitgaan
  • Extra dimensie van Vulnerability Management
  • Mensen in het veld om criminele activiteiten te verstoren

TECHNOLOGY PARTNERS

Meer weten over uw dreigingen op het Dark Web? Neem contact op voor een Proof of Concept!


Schrijf mij in voor de nieuwsbrief