Een van de belangrijkste trends in Enterprise IT was de afgelopen jaren virtualisatie, in welke vorm dan ook. De technologie is massaal omarmd, maar vaak zonder goede afdekking van de mogelijke security-risico’s. Zo wordt in veel gevallen de antivirus tool op gevirtualiseerde systemen uitgezet vanwege performance-problemen.

De Deep Security-oplossing van Trend Micro is een agentless platform dat speciaal is ontwikkeld voor de beveiliging van dynamische datacenters die bestaan uit fysieke servers, virtuele servers, cloud servers en virtuele desktops.

Trend Micro Deep Security helpt bij de identificatie van belangrijke security-events die weggestopt liggen in de diverse logfiles van het datacenter. Verdachte events worden direct doorgestuurd naar de Kahuna SIEM-tool. De oplossing voor virtuele patching biedt onmiddellijke bescherming en voorkomt kostbare noodpatching. Deep Security is geïntegreerd met Trend Micro SecureCloud voor versleuteling en policy based codebeheer in cloud-omgevingen. Deep Security biedt geïntegreerde beveiliging en compliance van netwerkinfrastructuren in fysieke, virtuele en cloud-omgevingen. Het platform voldoet aan de voornaamste normen, zoals PCI DSS 2.0, NIST en ISAE 3402 (voorheen SAS 70).

Trend Micro