Splunk

Hedendaagse ondernemingen hebben security-oplossingen nodig die zich aanpassen aan het dreigingsbeeld en aan veranderende business eisen. Het simpelweg monitoren van traditionele security events is niet genoeg. Security officers hebben breder inzicht nodig dat verkregen kan worden uit big data-bronnen vanuit IT, de business  en de cloud.

Splunk Enterprise haalt waardevolle ‘Operational Intelligence’ uit het monitoren en analyseren van consumenten-klikgedrag, de netwerkactiviteit van klanten en machine-generated data. Splunk biedt een compleet palet aan krachtige zoek- en visualisatiemogelijkheden en pre-packaged inhoud.

Splunk verzamelt en indexeert log- en machinedata vanuit diverse bronnen. Het platform voorziet in krachtige en gebruiksvriendelijke zoek-, analyse- en visualisatiefunctionaliteit. Splunk biedt specifieke apps voor security en IT operations volgens het principe ‘Detect, Respond, Prevent’.

Het bestrijden van externe aanvallen, kwaadwillende insiders en fraude eist voortdurende beveiliging, compliance monitoring, snelle reactie op incidenten en de mogelijkheid om bekende, onbekende en geavanceerde dreigingen te ontdekken en daarop te reageren. Door het leveren van waardevolle context en visuele inzichten helpen de beveiligingsoplossingen van Splunk bij het maken van snellere en slimmere beslissingen.