april 2, 2020 Salih Yilmaz

Wij helpen ziekenhuizen bij cyberincidenten.

We helpen ziekenhuizen! Door zich aan te sluiten bij dit geweldige initiatief draagt Kahuna gratis bij door hulp te bieden aan alle zorginstellingen in Nederland die directe hulp nodig hebben op het gebied van cybersecurity.

Cyberdeskundigen in Nederland vinden het ongelooflijk dat criminelen de situatie misbruiken om zorginstellingen en zorgverleners digitaal aan te vallen, terwijl de Nederlandse zorgsector zo intensief werkt aan het helpen van alle patiënten in deze waanzinnige tijden van de Corona-crisis. Dit moet stoppen!

Ziekenhuizen zijn er voor ons. Wij zijn er om ziekenhuizen te helpen in geval van cyberincidenten.

Altijd en overal.

Hoe werkt het?

Zorginstellingen kunnen bellen, e-mailen of chatten met WHZ. De initiatiefnemers van WHZ zullen eerst een vereenvoudigd intakeproces afwerken. Eerstelijns vragen worden direct afgehandeld. Tweedelijns vragen, dus de meer complexe problemen en incidenten, zullen direct worden gedeeld met Z-Cert, het expertisecentrum voor cybersecurity in de zorg. De concrete hulpvraag wordt hierna in een app-groep gedeeld met alle betrokken cybersecuritybedrijven. In die groep wordt besloten wie het incident oppakt. Daarna wordt het incident overgedragen aan het cybersecuritybedrijf en zijn zij verantwoordelijk voor de verdere communicatie en afhandeling van het incident.