google
translation

Dutch English

markten

managing security small

Overheidsinstellingen

De Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) vereist dat u de nodige maatregelen neemt op het gebied van Informatiebeveiliging. Tegelijkertijd is er de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) waarin beschreven staat dat overheidsinformatie altijd openbaar dient te zijn, tenzij de wetgeving bepaalt dat de informatie niet geschikt is om openbaar te maken. Investeren in maatregelen om informatie af te schermen lijkt dus eigenlijk overbodig.

Hoe gaat u hiermee om?

Kahuna onderscheidt zich onder andere door haar specifieke visie op Informatiebeveiliging die zichtbaar wordt in het Kahuna Security Management Framework. Dit Framework bestaat uit een afgewogen aanpak van maatregelen die gaan van preventie tot detectie, afgestemd op de specifieke behoeften per branche of organisatie.

Zo wordt bijvoorbeeld de Kahuna Managed Firewall oplossing veel ingezet ten behoeve van de beveiliging van vertrouwelijke persoonsgegevens of bedrijfsgegevens. Nu steeds meer organisaties, ook binnen de overheid, overgaan op ‘Het Nieuwe Werken’, biedt de huidige generatie firewalls geen afdoende oplossing meer. Wij maken daarom uitsluitend gebruik van de Next Generation Firewall oplossing van Palo Alto Networks.

Ook hebben onze security experts een onderscheidend concept ontwikkeld om de beveiliging van de Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens (GBA) optimaal te kunnen monitoren. Hoewel nog niet noodzakelijk conform de audit-eisen, krijgen wij steeds vaker het verzoek tot realtime inzage in de status van een aantal audit punten ter vervanging van de periodieke audits. Wij kunnen dit met relatief eenvoudige maatregelen voor u realiseren.

Met de komst van Big Data Analysis neemt het belang van een complete beveiligingsoplossing nog meer toe. Zijn de gegevens uit individuele databases nog niet heel erg van waarde zijn voor kwaadwillenden, de gegevens van gecombineerde databases zijn dat beslist wel! Een juiste, actuele monitoring met behulp van een Security Incident & Event Management (SIEM) tool is dan ook van essentieel belang.

Dat wij zeer diepgaande kennis en ervaring hebben op het gebied van security wordt nog eens onderstreept door onze rol binnen diverse overheidsprojecten op het gebied van Cyber Security op nationaal en internationaal niveau.

Kahuna - Henry Dunantstraat 36a - 3822 XE - Amersfoort - tel. +31 (0) 33 4500370 Mail 25px   LinkedIn 25px   Twitter 25px
the siem alliance founder member          nederland ict logo

kwf-logo