ArcSight ESM Administrator and Analyst

ArcSight ESM Administrator en Analyst training is een hands-on, vierdaagse cursus die dieper ingaat op de mogelijkheden van de Enterprise Security Manager ( ESM). Cursisten maken hierbij gebruik van de ArcSight Console, ArcSight Command Center en ArcSight Web user interfaces voor het monitoren van security events, het configureren van de ESM en het beheer van de gebruikers en ESM network intelligence resources.

Met behulp van ArcSight ESM workflow, kunnen deelnemers security events isoleren, documenten, escaleren en oplossen. Deze cursus stelt u in staat om standaard ArcSight ESM content af te stemmen op de situatie om bruikbare event data te vergaren, te zoeken en te correleren.

Daarnaast leert u ook om corrigerende activiteiten uit te voeren zoals incident analyse, meldingen te doen aan belanghebbenden, en te rapporteren over de security condities binnen uw netwerkomgeving.

De training ArcSight ESM Security Analyst is primair bedoeld voor operators / analysten die:

  • De ArcSight ESM Console gebruiken voor het monitoren van security incidenten en het rapporteren hierover
  • Standaard content willen genereren of gebruiken om correlaties te maken van security incidenten, deze inzichtelijk te maken en hierop te reageren
  • Het ArcSight netwerkmodel ontwerpen, implementeren en onderhouden om op zorgvuldige wijze content te genereren die security incidenten zichtbaar maken en hierover te rapporteren

Om deze training succesvol te kunnen volgen, is basiskennis van de volgende zaken vereist:

  • Computer desktop en network browser skills
  • TCP/IP networking, file system en database concepten
  • Enterprise security, event en log management ervaring is een pré

Duur: 4 dagen

Als ArcSight Certified Training Partner in de BeNeLux heeft Kahuna een aantal gecertificeerde trainers in dienst die op regelmatige basis deze training verzorgen. De training kan zowel in het Nederlands als in het Engels gegeven worden.

Schrijf u in voor de training


Schrijf mij in voor de nieuwsbrief