maart 17, 2020 Salih Yilmaz

Werken op een veilige manier tijdens COVID-19

In de eerste plaats willen wij benadrukken dat Kahuna ongelooflijk veel bewondering heeft voor alle maatregelen die getroffen worden door onze klanten om te zorgen dat hun business zo veel mogelijk door kan gaan, ondanks alle ingestelde beperkingen.

Ook Kahuna heeft ervoor gezorgd dat onze eigen medewerkers op een veilige manier vanuit hun thuisomgeving kunnen werken, om zo de continuïteit en veiligheid van onze dienstverlening te kunnen waarborgen. De kans dat wij onze medewerkers voor een langere tijd vanuit hun thuisomgeving moeten laten werken is zeer realistisch.

De stappen die wij hebben ondernomen konden vanuit onze omgeving op een snelle, veilige en verantwoorde manier uitgerold worden. Wij kunnen ons voorstellen dat het voor uw organisatie een lastige en ingrijpende opgave is om een schaalbare remote werkoptie te bieden aan al uw medewerkers. U had er voor deze pandemie waarschijnlijk niet eerder rekening mee gehouden dat u weleens tot deze vergaande maatregelen gedwongen zou worden. Intussen moet u er ook nog over nadenken hoe u alles op een veilige manier tot stand kunt brengen.

Uit professionele ervaring hebben we een aantal belangrijke vragen op een rij gezet die voor uw organisatie van toepassing zouden kunnen zijn om over na te denken. Dit om de kwaliteit, en met name de veiligheid, van uw digitale werkomgeving te borgen:

  • Zijn mijn medewerkers gewend om vanuit huis te werken?
  • Zijn zij zich bewust van de risico’s?
  • Draaien wij al remote awareness campagnes?
  • Stijgt het aantal online bestellingen snel?
  • Verandert ons businessmodel daardoor plotseling?
  • Hoe veilig is onze website/webshop?
  • Hoe veilig is het portaal waar onze medewerkers op inloggen?
  • Weten wij zeker dat de persoon die remote inlogt ook die persoon is? (Schakel MFA/2FA in)
  • Zijn mijn medewerkers in staat om pogingen tot phishing te herkennen en te melden, zelfs als ze vanuit huis werken?

Wij wensen u veel sterkte, goede moed en het aanpassingsvermogen om met z’n allen deze ongekende periode zo schadevrij mogelijk door te komen. Mocht u advies nodig hebben over één van bovenstaande onderwerpen, weet dan dat de Kahuna’s voor u klaar staan, ook in tijden als deze.

Altijd en overal.

Directe links naar onze website: